Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Educació habilita dos canals de Telegram per informar famílies i professors

S’hi publicaran les incidències possibles per la pandèmia i les dades també estaran disponibles també a Internet

Agències 02/09/2020
Pla mitjà del conseller d'Educació, Josep Bargalló, assegut en una taula de l'Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat el 2 de setembre de 2020 (Horitzontal)

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dimecres que habilitaran un canal de Telegram per informar les famílies de la situació i les possibles incidències del centre educatiu dels seus fills i un altre, també en aquesta aplicació de missatgeria, però adreçat a professors. Ho ha dit en declaracions a la premsa després de visitar l’Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat acompanyat, entre altres, del delegat de la Generalitat a l’àrea de Barcelona, Juli Fernàndez.

Les dades sortiran de l’aplicatiu ‘Traçacovid’, que els centres faran servir per informar al llarg del dia de possibles incidències i de les seves resolucions. Com ja va anunciar a mitjan agost el mateix Bargalló, aquesta aplicació permetrà els directors d’escoles i instituts, o aquells responsables que designin, d’informar en temps real de casos sospitosos, cribratges, resultats de proves i altres dades rellevants sobre la pandèmia de covid-19 i el seu centre. Bargalló ha detallat que la informació d’aquests canals també estarà disponible als webs del Departament de Salut i del d’Educació.

“L’única manera d’acabar amb els rumors i les notícies falses a l’escola és ser transparents”, ha assegurat el conseller, que ha destacat l’aposta “obligada” de Salut i Educació per la transparència. “Som conscients que estem en una situació social de neguit per a l’escola i la societat i que aquest neguit exigeix informació i transparència”, ha subratllat.

A més, ha explicat que han transmès, tant ell com la consellera de Salut, Alba Vergés, una carta al professorat i a les direccions de centre, perquè la remetin a les famílies, informant de “les mesures d’higiene i prevenció que caldrà seguir a partir del 14 de setembre”, quan comenci el curs.

Bargalló ha aprofitat per reclamar “una solució ja” al govern espanyol per a les famílies que hagin d’atendre fills o altres familiars en quarantena. Ha afirmat que el Govern sap “com donar-la” però que no ho pot fer “jurídicament”, per la qual cosa ha instat l’Estat a permetre l’actuació de la Generalitat. “No pot començar el curs escolar amb la incògnita per a les famílies”, ha advertit.