Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Ecologistes en Acció exigeix a la Fiscalia que no consideri com a grups terroristes els activistes d’Extinction Rebellion i Futuro Vegetal

L'organització ecologista insta l'òrgan a incloure en el llistat "els delinqüents que atempten contra el dret a la salut i a un medi ambient sa"

|

- Publicitat -

Ecologistes en Acció exigeix a la Fiscalia General de l’Estat que rectifiqui i retiri del llistat de grups considerats terroristes, inclòs en la Memòria 2023 de l’òrgan, els moviments Extinction Rebellion i Futuro Vegetal. La federació d’entitats ha publicat un manifest en què expressen el seu rebuig amb el llistat publicat per la Fiscalia mostren “total suport” a ambdós moviments.

“L’única afirmació certa que es fa dels grups ecologistes inclosos és que defensen models de societat sostenible”, defensen. En aquest sentit, insten l’òrgan a incloure en el llistat “els delinqüents mediambientals que atempten cada dia contra el dret a la salut i a un medi ambient sa, amb la connivència de moltes institucions públiques”.

Publicitat

La memòria publicada per la Fiscalia General de l’Estat també criminalitza l’independentisme i el col·loca dins l’apartat “Terrorisme nacional” juntament amb ETA o els GRAPO.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut