Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Duran i Lleida dona la raó a l’independentisme sense voler quan intenta criticar-lo

Durant l'entrevista, Mònica Terribas li ha demanat que el polític "somrigui més" perquè "li costa molt"

|

- Publicitat -

Josep Anton Duarn i Lleida ha visitat avui el Matí de Catalunya ràdio per a parlar del seu llibre. Malgrat que el polític català no està en actiu, l’entrevista ha tingut un punt de tensió constant pel to de l’exdiputat. De fet, la periodista Mònica Terribas ha arribat a demanar a Duran i Lleida que “somrigués una mica, que costa molt que ho faci”.

Duran i Lleida, ha lamentat que, actualment, en política, no hi ha estadistes: “Jo no en veig, ni a una banda ni a l’altra”. Una vegada més, ha recordat que ell no combrega amb el sobiranisme: “respecto l’independentisme, però no crec que sigui la resposta a les necessitats de Catalunya”.

Publicitat

En l’intent de criticar l’independentisme, Duran i Lleida ha entrat en una forta contradicció perquè li ha acabat donant la raó i, fins i tot, de manera intrínseca, podria haver justificat la via unilateral: “L’independentisme català ha de saber que la línia vermella que té qualsevol polític espanyol i de qualsevol altre estat és el dret a l’autodeterminació”. En aquest mateix sentit, ha advertit als catalans que anhelen la llibertat que la Constitució no contempla aquest dret i que, per tant, no es pot realitzar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut