Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Dos magistrats del TS que jutgen el procés són membres de la Junta Eletoral Central

La Junta Electoral Central (JEC) ha requerit al president de la Generalitat, Quim Torra, que ordeni en un termini màxim de 48 hores la “immediata retirada de les banderes ‘estelades’ […]

Gerard Sesé 12/03/2019
Jutges espanyols, en una imatge d'arxiu

La Junta Electoral Central (JEC) ha requerit al president de la Generalitat, Quim Torra, que ordeni en un termini màxim de 48 hores la “immediata retirada de les banderes ‘estelades’ o llaços grocs que puguin trobar-se a qualsevol edifici públic dependent de la Generalitat”. Ho fa en atenció a una demanda de Ciutadans que havia emplaçat l’àrbitre electoral a pronunciar-se sobre els símbols independentistes i en favor de l’alliberament dels presos. Segons la JEC, “el llaç groc i la bandera ‘estelada’ són símbols partidistes utilitzats per formacions electorals que concorren a les eleccions”.

Però… qui hi ha darrere de la JEC? Doncs dos dels magistrats de la sala segona del Tribunal Suprem que jutja el procés en són vocals. Concretament, es tracta dels magistrats del Suprem Luciano Varela i Ana María Ferrer que van ser nomenats per Mariano Rajoy a proposta del Consell General del Poder Judicial espanyol. De fet, per això, durant la jornada d’ahir al judici, els interrogatoris als testimonis van parar a les 12 del migdia, el motiu: hi havia reunió de la JEC.

Així ho explicava el periodista de Catalunya Ràdio, Jordi Corbalan: