Dimarts, 11 d'agost de 2020 - Edició 746
La República

Detingut un home a Gandia per fer tuits contra els poders fàctics de l’Estat

L’acusen “d’incitació a l’odi” per piular en contra de la monarquia, la policia o el poder judicial

Redacció
Redacció 02/07/2020
***EMBARGADA HASTA LAS 21:00H DEL 24-12-2019*** GRAF4202. MADRID, 24/12/2019.- El Rey Felipe VI dirige a los españoles el tradicional mensaje de Navidad, el sexto de su reinado, desde el Palacio de La Zarzuela. EFE/Ballesteros/pool

L’Estat no cessa la repressió. Ara li ha tocat a un home de 59 anys de Gandia (País Valencià) que ha estat detingut per fer tuits.

Unes publicacions que la Guàrdia Civil investiga des del 2018. La policia espanyola l’acusen d’usar les xarxes socials a propinar comentaris que “inciten a l’odi” dirigits a institucions representatives de l’Estat espanyol com ara la monarquia, el poder judicial i les forces i cossos de seguretat, tal com ha explicat Vilaweb.

Segons la Guàrdia Civil, els missatges ‘incitaven a l’odi i fomentaven actituds violentes’, de manera que el detingut podria ser acusat de delictes d’odi i d’injúries a la corona.

Així mateix, la policia ha identificat i investiga 36 publicacions, la majoria de les quals dirigides a la casa reial espanyola i els seus membres. L’operatiu contra el detingut l’ha portat a terme la secció d’informació de la zona de València i la investigació la dirigeix el jutjat d’instrucció número 2 de Gandia.

Amb els precedents de Pablo Hasel, Cassandra Vera o Valtonyc, no pinta massa bé el futur judicial del detingut.

Relacionats