Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Destituïts els responsables de gestionar les residències i tramitar les ajudes a autònoms del Govern

Oriol Amorós substitueix Josep Ginesta com a nou secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
i Marta Cassany nova secretària d’Afers Socials i Famílies rellevarà en el càrrec Francesc Iglesies

Redacció 16/11/2020
Cesc Iglesies i Josep Ginesta

La situació en funcions del govern impedeix substituir els consellers, només seria factible una dimissió i passar la conselleria a un altre conselleria   

El Govern nomenarà Oriol Amorós secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en substitució de Josep Ginesta després de les darreres polèmiques que hi ha hagut al Departament. Amorós ha estat fins ara secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. Les competències que Ginesta tenia en l’àmbit de Treball recauran en Enric Vinaixa, que les assumirà al costat de la tasca actual que desenvolupa com a director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral.

D’altra banda, l’executiu nomenarà Marta Cassany nova secretària d’Afers Socials i Famílies. Rellevarà en el càrrec Francesc Iglesies. Actualment és directora del Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona.

Ha estat pactada “de comú acord” entre el conseller Chakir El Homrani i Ginesta i el secretari Francesc Iglesias, i s’aprovarà aquest dimarts a Consell Executiu.

El Homrani ha agraït “profundament la dedicació, l’esforç i la perseverança de tots dos al front de dues àrees de gran complexitat en els últims anys”.