Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Després de dues hores d’aturada, es recupera la circulació de Rodalies a Catalunya

|

- Publicitat -

Més retencions a Renfe. Una avaria en el sistema de telecomunicacions ha aturat aquest divendres la circulació de trens de rodalies – rodalies de Barcelona i regionals – i trens de llarga distància que circulen per la via convencional a Catalunya. En canvi, la línia d’Alta Velocitat funcionava amb normalitat. Renfe ha informat de la greu situació a través de tots els seus canals de comunicació i atenció al client.

Al cap de dues hores, s’ha pogut recuperar la circulació de trens a Catalunya -concretament a les 08.05 hores- un cop resolta l’avaria del sistema de telecomunicacions per part d’Adif. Tot i poder resoldre-ho, Renfe ja ha informat que durant les pròximes hores, el servei serà irregular. La incidència ha impedit des de primera hora que funcionessin els trens de Rodalies i Regionals a l’àrea de Barcelona i els trens de Llarga Distància que circulen per via convencional. Els treballadors ja estan permetent que els usuaris baixin a la zona de vies, però els retards seran molt importants.

Publicitat

Segons les primeres anàlisis, la incidència s’ha registrat de matinada, coincidint amb el procés d’actualització dels sistemes informàtics del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona, que es realitza de forma periòdica. Durant aquestes operacions s’han detectat danys en els sistemes informàtics que controlen les comunicacions.

La principal conseqüència ha estat la falta de comunicació entre el centre i els trens. Així, per motius de seguretat, s’ha obligat a suspendre la circulació ferroviària a les diferents línies que fan servir l’ample convencional des de l’inici del servei d’aquest divendres.

Et pot interessar  Generalitat i Estat constitueixen els set grups de treball tècnic per al traspàs de Rodalies
Publicitat

Opinió

Minut a Minut