Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Desnonen una família amb un home totalment dependent i “connectat a màquines” a Badalona

La plataforma Sant Roc considera un “escàndol” que l’ajuntament sigui incapaç d'atendre les persones vulnerables

|

- Publicitat -

Badalona ha tornat a ser l’escenari d’un desnonament d’extrema duresa. En aquest cas els afectats són una família formada per una dona de 68 anys, un home amb discapacitat física i mental, el nebot i un amic de la família que va en cadira de rodes, segons avança Badalona Comunicació. Tots ells quedaran al carrer.

El desnonament, al barri Sant Mori de Llefià, s’havia aturat en tres ocasions anteriorment, però finalment s’ha executat amb un ampli desplegament policial, tot i l’oposició veïnal. Aquest desallotjament arriba només tres dies després del macrodesnonament de vuit famílies al carrer Calderón de la Barca.

Publicitat

L’administració no ofereix alternativa, tot i la situació de vulnerabilitat

Des de la plataforma Sant Roc Som Badalona, ha detallat que l’home és “cent per cent dependent” i que viu “connectat a màquines”. Carles Sagués, activista i secretari de la plataforma, ha explicat que l’home desnonat ha estat traslladat en llitera a l’Hospital de Can Ruti inicialment, tot advertint que “un cop rebi l’alta es quedarà al carrer” amb la resta de components de la família.

Sagués ha criticat “la mala gestió” de l’ajuntament i ha qualificat “d’escàndol” que l’administració no disposi de “recursos per atendre les persones més vulnerables”. “És injustificable que una persona vulnerable que necessita una màquina per viure quedi al carrer”, ha constatat.

Després que la setmana passada l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, justifiqués el desnonament de les famílies al carrer Calderón de la Barca, Sagués ha criticat que, amb les seves declaracions, el cap del PP ha contribuït a “criminalitzar i estigmatitzar persones vulnerables”. Igualment, ha lamentat que “s’hagi desestimat adquirir l’alberg Pep Ventura com a recurs per atendre persones en situació de vulnerabilitat”.

Forçats a carregar els respiradors en establiments

La família desnonada va estar un mes i mig vivint sense electricitat i “havien de carregar en establiments del mateix carrer les màquines que necessita l’home dependent per a respirar”. Tanmateix, feia uns dies la plataforma Sant Roc Som Badalona havia assumit la contractació d’un comptador per al local ocupat i darrerament tornaven a tenir llum.

Sagués explica que des de l’entitat estan “reclamant contínuament” els comptadors socials, “sobretot ara que arriba el fred i es preveu que moltes famílies tinguin problemes per a pagar la llum o el gas”. I és que, com denuncien des de la plataforma, “l’administració no està afrontant la problemàtica social, econòmica i de pobresa enquistada que pateix la ciutat”.

Dels 53 processos de desnonament que els han arribat des del mes de novembre, explica Sagués, “tots s’han aconseguit aturar, excepte el d’aquest dilluns a la carretera Santa Coloma i el de les vuit famílies del carrer Calderón de la Barca del passat divendres”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut