Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

VÍDEO | Tensió i càrregues dels Mossos en el desnonament de vuit famílies de Badalona

Els veïns desmenteixen les acusacions d'Albiol criminalitzant la vintena de persones que viuen a l'edifici del carrer Calderón de la Barca

|

- Publicitat -

Macrodesnonament al barri de La Salut de Badalona. Amb un ampli dispositiu policial, els Mossos d’Esquadra han executat per ordre judicial el desnonament de les vuit famílies —una vintena de persones– que viuen en un edifici en estat ruïnós al carrer Calderón de la Barca.

Davant les portes de l’immoble, s’han concentrat desenes d’activistes pel dret a l’habitatge per evitar el desnonament. Fora de l’edifici es viuen moments tensos amb la policia, que ha carregat contra els manifestants per forçar l’entrada a l’edifici. De moment, les famílies continuen dins l’edifici.

Publicitat

Els veïns desmenteixen les paraules d’Albiol

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha justificat el desallotjament a la força argumentant que les persones de l’edifici són okupes conflictius, malgrat que sí que fins ara tenien contracte. Davant les crítiques de l’oposició i els veïns, ha publicat un vídeo a les xarxes socials acusant les famílies de ser persones incíviques i assegurant que seria una “injustícia” fer passar aquests veïns per davant d’altres que tenen dificultats.

Tanmateix, els veïns neguen aquestes acusacions i asseguren que les vuit famílies no donen problemes. De fet, hi ha persones que fa més de deu anys que hi viuen. “Mai hi ha hagut discussions, ni problemes ni baralles”, ha declarat a l’ACN Boubacar, un dels afectats pel desnonament.

Et pot interessar  El PPC promet "combatre sense complexos" les ocupacions il·legals d'habitatges i actuar en menys de 24 hores
Publicitat

Opinió

Minut a Minut