Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

Desesperat intent de Vox per treure ferro a la condemna del TEDH a l’Estat espanyol

La formació amenaça la Mesa amb querelles si desobeeix la denegació del vot delegat de Lluís Puig: “Està fugat de la justícia”

Redacció 28/06/2022
El diputat de Vox, Joan Garriga, en roda de premsa al Parlament Data de publicació: dimarts 05 d’abril del 2022, 13:43 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

Dia dur per l’espanyolisme reaccionari. El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha condemnat l’Estat espanyol per la difusió d’informació personal dels jutges que s’havien mostrat a favor del dret a decidir mesos abans de la celebració de la consulta del 9 de novembre de 2014.

El portaveu de Vox al Parlament, Juan Garriga, ha tret importància a la sentència, perquè no reconeix el que puguin dictaminar corts internacionals com la d’Estrasburg: “La jurisdicció s’acaba al Tribunal Supremo”. Així mateix, ha justificat descaradament que s’empri “qualsevol instrument” per “combatre el separatisme”.

El diputat ultra també ha advertit la Mesa del Parlament que Vox es querellarà contra “tots els membres” de l’òrgan si desobeeixen la resolució del Tribunal Constitucional sobre la delegació de vot del diputat de JxCat Lluís Puig. “Ni està embarassat ni està malalt: està fugat de la justícia”, ha assenyalat Garriga, celebrant la decisió del TC.