Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Desesperat intent de Vox per treure ferro a la condemna del TEDH a l’Estat espanyol

|

- Publicitat -

Dia dur per l’espanyolisme reaccionari. El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha condemnat l’Estat espanyol per la difusió d’informació personal dels jutges que s’havien mostrat a favor del dret a decidir mesos abans de la celebració de la consulta del 9 de novembre de 2014.

El portaveu de Vox al Parlament, Juan Garriga, ha tret importància a la sentència, perquè no reconeix el que puguin dictaminar corts internacionals com la d’Estrasburg: “La jurisdicció s’acaba al Tribunal Supremo”. Així mateix, ha justificat descaradament que s’empri “qualsevol instrument” per “combatre el separatisme”.

Publicitat

El diputat ultra també ha advertit la Mesa del Parlament que Vox es querellarà contra “tots els membres” de l’òrgan si desobeeixen la resolució del Tribunal Constitucional sobre la delegació de vot del diputat de JxCat Lluís Puig. “Ni està embarassat ni està malalt: està fugat de la justícia”, ha assenyalat Garriga, celebrant la decisió del TC.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut