Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Demòcrates celebra que l’ANC “torni a marcar el rumb” amb la victòria del ‘Sí’ a les primàries

Antoni Castellà demana que els partits segueixin els passos de Demòcrates i Solidaritat Catalana i se sumin a Primàries per la República

|

- Publicitat -

No hi ha hagut sorpreses, el 87,8% dels votants de la consulta interna de l’Assemblea Nacional Catalana han dit ‘Sí’ a les primàries per elegir els candidats i candidates a les eleccions municipals de 2019. Un resultat que ratifica amb solvència la proposta del Secretariat Nacional del passat 1 de juliol i que, a més, esdevé la consulta amb més participació de la història de l’entitat independentista amb 11.304 vots, el 28,53%.

Amb l’aprovació dels socis de l’entitat, l’Assemblea enceta avui mateix una ronda de consultes amb els partits i les entitats del sobiranisme per conèixer de primera mà la situació d’aquelles entitats i partits ja han iniciat o proposat un sistema de primàries i sondejar també les organitzacions que de moment se’n mantenen al marge o a l’expectativa.

Publicitat

Una de les formacions que més ha celebrat aquest resultat és Demòcrates de Catalunya, que mitjançant una piulada del seu fundador i diputat, Antoni Castellà, on no només considera una “bona notícia” la victòria del ‘Sí’, sinó que assegura que d’aquesta manera l’ANC “torna a marcar el rumb” i demana que, com ja han fet Demòcrates i Solidaritat Catalana, altres partits facin el pas a les Primàries per la República.

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut