Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Demà, res a celebrar: 24 hores de tancada als Caputxins de Sarrià

Els organitzadors asseguren que tenen molt per denunciar sobre la Constitución

|

- Publicitat -

El 6 de desembre del 1978 s’aprovava en referèndum la vigent Constitución espanyola. Demà, per tant, farà 40 anys i Espanya està de celebració. Així com ja passa amb el 12 d’octubre, cada cop són més els catalans que creuen que no ha de ser un dia festiu a Catalunya.

És per això que s’ha promocionat a les xarxes una tancada de 24 hores als Caputxins de Sarrià, indret on es reunia el Sindicat Democràtic d’Estudiants i on es va produir la Caputxinada, el setge als que estaven reunits i el posterior assalt al convent de la policia franquista.

Publicitat

Els organitzadors asseguren que tenen molt per denunciar sobre la Constitución: “bloqueja l’exercici drets fonamentals com el dret a l’autodeterminació, permet que es vulnerin drets com la llibertat d’expressió i el dret de representació política i permet la repressió violenta d’expressions plenament democràtiques”.

Segons ells, la Constitución és “una presó de llibertats” i que l’Estat espanyol “vulnera els drets dels presos polítics i exiliats”.

Avisen que qui es vulgui quedar a dormir ha de portar “màrfega i sac de dormir”. La trobada és de les 9 hores de dijous 6 de desembre a les 9 hores de divendres 7 de desembre.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut