Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Cuevillas situa la República en un termini de cinc a vuit anys: “Abans que tinguem la sentència d’Estrasburg”

Creu que la sentència del judici farsa "està decidida"

|

- Publicitat -

L’advocat del president legítim, Carles Puigdemont, i candidat de JxCat al Congrés per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas, ha assegurat que Catalunya serà una República abans que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), a Estrasburg, es pronunciï sobre el judici als líders sobiranistes en el Tribunal Suprem.

En una entrevista d’Europa Press amb motiu de la publicació del seu llibre ‘1 judici (polític) i 100 preguntes’, Cuevillas ha afirmat: “Abans que tinguem la sentència d’Estrasburg ja serem una república”, una decisió judicial que augura per a entre cinc i vuit anys.

Publicitat

L’advocat preveu que després de la sentència del Suprem, les defenses presentaran recurs d’empara al Tribunal Constitucional i, una vegada esgotada la via interna, es recorri al TEDH, però avisa: “Estrasburg, si ens va bé com esperem, serà una solució puntual per als presos, que està molt bé. Però no ens donarà la República”.

Per Cuevillas, que presentarà el seu llibre aquest dilluns en un acte amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en el Teatre Poliorama de Barcelona, la condemna “està decidida”, ja que una majoria dels membres de la sala ja van formar part de la sala d’admissions de la querella de la Fiscalia, però no està acordat encara per quants anys.

“Crec que ens quedarem a la meitat -de les peticions inicials de les acusacions- perquè volen una sentència per unanimitat per evitar vots particulars i hi ha dos o tres magistrats que no ho veuen tan clar, i al moment de consensuar hauran de rebaixar plantejaments”, ha argumentat, malgrat que ell creu que se’ls hauria d’absoldre, des d’una anàlisi purament jurídica.

De fet, respecte al relat de fets que fa la Fiscalia en el seu escrit d’acusació, que abasta fites de 2012 a 2017, ha ironitzat: “No hi ha suficient Viagra en tot el mercat per mantenir un aixecament cinc anys, és impossible”, per la qual cosa, als seus ulls, no hi ha delicte de rebel·lió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut