Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Cuevillas aconsella a Puigdemont no tornar immediatament després de ser escollit eurodiputat

Li demanarà esperar una sentència "sòlida" de Luxemburg: "Si em farà cas o no, està per veure"

|

- Publicitat -

L’advocat del president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, li aconsellarà no tornar a Espanya després de les eleccions europees si surt triat com eurodiputat, fins a tenir una sentència “sòlida” del Tribunal de Justícia de la UE, a Luxemburg, davant el risc que pugui ser detingut.

“Li aconsellaré que no ho faci. Si em farà cas o no, està per veure. No sempre m’ha fet cas en això”, ha subratllat en una entrevista d’Europa Press, després que Puigdemont es comprometés a tornar si el trien eurodiputat.

Publicitat

Cuevillas té “claríssim” que la normativa europea disposa que Puigdemont ha de tenir immunitat, però la Llei Orgànica espanyola del Règim Electoral General (LOREG) recull aspectes que no estan en aquesta normativa.

“Ja comptem amb que ni la Junta Electoral ni el Tribunal Suprem ens posaran cap facilitat. No és necessari ser endeví, però afortunadament això no es discutirà davant els tribunals espanyols i sí en els europeus. Acabarem a Luxemburg, i aquí hi ha partit i debat”, ha recalcat.

Per a ell, és possible que Espanya entengui que Puigdemont no gaudeix d’immunitat mentre acudeixen al Tribunal de Justícia europeu, per la qual cosa li recomanarà no tornar fins que hi hagi una solució tancada sobre aquest tema: “Ells no tenen la raó però tenen la força”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut