Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

C’s no s'”esgarrifa” de què la política espanyola interfereixi en el poder judicial

Oblida les ingerències de Rajoy i el Felip VI per perjudicar el republicanisme

|

- Publicitat -

La diputada de Ciutadans Sonia Sierra ha fet un exercici d’hipocresia flagrant assegurant que a la formació taronja els ”esgarrifa” que hi hagi polítics que demanin interferir amb el poder judicial, ja que considera un dels pilars de l’estat de dret. L’afirmació és tendenciosa, donada la naturalesa de la política espanyola en interferir en la causa contra els republicans catalans.

Sierra ha defensat la separació de poders i ha demanat que jutges i fiscals puguin ”treballar en pau”. Ha avisat també que alguns diuen que ”no se senten emparats” per l’Estat. Sierra ha fet aquestes declaracions després de les filtracions e Fiscalia a la premsa i ha demanat ”màxim respecte” a totes les decisions judicials. La diputada de Cs també ha alertat que cada vegada hi ha més jutges i fiscals que volen marxar de Catalunya perquè no se senten ”còmodes” per fer la seva feina.

Publicitat

Sierra ha afegit que també hi ha cada vegada més hi ha persones que no veuen possible tirar endavant el seu projecte vital a Catalunya i que també marxen. Per la diputada de Cs també és significatiu que hi hagi cada vegada menys gent que vulgui venir a Catalunya i ha posat d’exemple els estudiants de medicina i la davallada de sol·licituds per cursar el MIR a Catalunya. Per aquest motiu, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que deixi de ”mirar cap a una altra banda” i que deixi de fer ”concessions als separatistes” perquè vetlli ”per a tots els catalans”.

En aquest sentit, Sierra ha lamentat que els pressupostos espanyols depenguin ”dels xantatges dels separatistes” i dels pactes fets ”en habitacions fosques” per arribar ”a un intercanvi de cromos”. Per la diputada de Cs, ”som on som” després de 40 anys de concessions del PP i del PSOE.

Sierra ha reivindicat la ”majoria social” que aquest divendres va sortir al carrer per manifestar la seva voluntat de continuar sent ”espanyols i europeus”. Per Sierra, Sánchez ha de tenir clar que les concessions a Torra ”no fan cap bé a tots els catalans”, ja que segons la diputada representa ”una minoria” de catalans. Sierra ha criticat que sembli el president ”d’un CDR” i li ha demanat que escolti ”aquesta majoria”.

Sierra ha demanat a l’Estat que tingui presència a Catalunya i que empari tots els catalans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut