Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Cs demana al Govern que denunciï l’ANC per la campanya de consum estratègic

|

- Publicitat -

Cs ha presentat al Parlament una proposta de resolució que demana al Govern denunciar l’ANC per la seva campanya de consum estratègic que el partit taronja veu com un “boicot a les empreses que no són afins” a l’independentisme, ha explicat el diputat de Cs José María Cano en declaracions a Europa Press.

Aquesta campanya de l’ANC pretén donar als consumidors una alternativa a les empreses de l’Ibex 35 i les que van participar en la “campanya de la por” contra la independència després del 1-O.

Publicitat

Així, l’entitat independentista ha obert una pàgina web on es promocionen empreses afins al sobiranisme i que tinguin “valors democràtics i de respecte a la llengua catalana” en sectors com l’electricitat, el gas, la telefonia, els bancs i les assegurances, entre altres.

“Des Cs condemnem aquest tipus d’actuacions i el que fem amb la proposta és instar al Govern i al senyor Torra al fet que les denunciï i prengui urgentment mesures oportunes per evitar que segueixin perjudicant l’economia catalana”, ha afirmat Cano.

El diputat del partit taronja ha sostingut que, amb aquesta campanya de consum estratègic, l’ANC busca que “els seus seguidors repudiïn per pur sectarisme ideològic a aquelles empreses que no es signifiquin com separatistes”.

Ha alertat que alguns dels membres de l’ANC tenen “interessos econòmics” en algunes de les empreses que l’entitat promou com alternatives, i ha acusat d’això al president de la Cambra de Barcelona, ​​Joan Canadell.

Segons ell, aquest tipus de campanyes perjudiquen l’economia catalana i limiten la lliure competència, pel que exigeix ​​a l’executiu català que porti aquesta qüestió a l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i prengui “urgentment” les mesures que siguin oportunes, fins i tot les judicials.

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M

Així mateix, ha advertit que amb aquesta campanya l’independentisme pretén “fer llistes de bones i males empreses amb el beneplàcit del Govern”, i ha criticat que ho facin després que més de 5.000 empreses s’hagin anat de Catalunya pel procés independentista, segons ell.

Demanen que Torra rebutgi la campanya públicament

En el text de la proposta, a què ha tingut accés Europa Press i que es votarà dimecres 18 a la comissió del Parlament d’Economia i Hisenda, el partit taronja reclama al Govern “fer, a través del seu president, una declaració pública i institucional rebutjant les campanyes de boicot sobre empreses catalanes i agents econòmics “.

A més, exigeix ​​a l’Executiu que “prengui les mesures necessàries, incloses les judicials, per impedir que organismes o entitats promoguin aquest tipus de campanyes i pràctiques, que perjudiquen l’activitat econòmica i posen en perill milers de llocs de treball”.

A aquesta proposta de resolució han afegit una petició perquè el president de l’ACCO, Manel Coderch, comparegui a la comissió per “explicar els perjudicis sobre la lliure competència” de la campanya de l’ANC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut