Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

Costa, convençut que “molts milers” d’independentistes estan disposats a anar a la presó

El vicepresident del Parlament considera que “com més n’hi hagi de disposats, menys aniran a la presó. No serà útil a l’Estat”

Avatar
Agències 17/08/2020
Primer pla de perfil del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, el 27 de febrer de 2020

El vicepresident del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, s’ha mostrat “convençut” que hi ha “milers de ciutadans disposats a assumir el càstig de l’Estat per la independència”, encara que suposi anar a la presó. “Com més n’hi hagi de disposats, menys aniran a la presó. No serà útil a l’Estat”, ha dit en una entrevista amb ‘El Periódico’ en què ha recordat que 15.000 persones ja es van declarar “insubmises a la mili assumint riscos de presó”.

Costa ha defensat que el president de la Generalitat, Quim Torra, “no ha pretès imposar cap decisió al Parlament” en reclamar-li que cessi el secretari general de la cambra, Xavier Muro, per no haver publicat íntegrament les resolucions aprovades al ple de la monarquia. A més, ha assegurat que els membres de la Casa Reia “han d’anar a la presó” si es confirma que són “una estructura delictiva”. “Si algú creu que la conducta de la monarquia espanyola és
la mateixa que la de la família Pujol, les conseqüències són aquestes”, ha advertit.