Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Condemnen tres joves a tres anys de presó per les protestes del tercer aniversari de l’1-O

"Presentarem batalla per evitar la presó dels independentistes", ha confirmat Alerta Solidària

|

- Publicitat -

L’Audiència de Barcelona ha condemnat tres joves de Granollers a tres anys de presó per llançar pedres a una furgoneta dels Mossos d’Esquadra en les protestes de 2020 pel tercer aniversari de l’1-O. “La sentència obvia bona part de les al·legacions de la defensa i compra el relat dels mossos”, ha denunciat Alerta Solidària a les xarxes socials.

La sentència considera provat que els tres acusats van actuar de manera conjunta i, a la cruïlla dels carrers de Pelai i Balmes, van llançar pedres contra una furgoneta d’antiavalots dels Mossos, amb agents a dins. Se’ls acusa d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat, però se’ls absol del delicte de desordres públics perquè no s’ha pogut acreditar que fessin barricades o cremessin contenidors després de la manifestació pel tercer aniversari de l’1-O, convocada per l’ANC i Òmnium Cultural.

Publicitat

Les peticions de penes —amb els tres delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions— eren de cinc anys de presó per a dos dels joves i de vuit anys per al tercer acusat. De fet, un dels condemnats haurà de complir mig any més de pena i pagar 76.600 euros per lesionar un agent, que va caure a terra i es va trencar el peroné durant la detenció.

“Presentarem batalla per evitar la presó dels independentistes”, ha confirmat Alerta Solidària, que ha exercit de defensa dels tres joves de Granollers condemnats.

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut