Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Condemnen a un any de presó Carla Costa, l’única encausada pel tall de les vies a Girona com a resposta a la sentència de l’1-O

La sentència conclou que encapçalava la "massa de persones" que van interrompre la circulació dels trens basant-se en un vídeo on se la veu caminant per les vies

|

- Publicitat -

La repressió a l’independentisme continua en forma de condemnes a aquells que van sortir al carrer per protestar contra la sentència de l’1-O. Aquest dimarts, el Jutjat Penal 5 de Girona ha condemnat a 1 any de presó Carla Costa, l’única encausada per la protesta on centenars de persones van tallar les vies del tren i l’AVE el dia de la sentència.

A la sentència, el jutjat li imposa una condemna per desordres públics, basant-se en un vídeo d’aquell dia on Costa apareix caminant per les vies del tren convencional. Segons el jutge, és suficient per concloure que l’encausada encapçalava la “massa de persones” que van obligar a interrompre la circulació dels combois i van causar “un greu dany a la circulació ferroviària”.

Publicitat

El jutjat, però, descarta condemnar Carla Costa per haver cremat una barricada feta amb fustes i pneumàtics a les vies de l’AVE (perquè totes les persones que la van encendre duien la cara tapada).

Et pot interessar  L'Audiència Nacional suspèn la vista d'al·legacions de les defenses de l'Operació Judes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut