Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

L’encausada Carla Costa es nega a declarar en el judici polític per les protestes a Girona contra la sentència de l’1-O

L'acusada, que s'enfronta a 2 anys i mig de presó, assegura que la seva causa és "una venjança" contra l'independentisme

|

- Publicitat -

Judici polític contra les mobilitzacions postsentència. Carla Costa s’enfronta a 2 anys i mig de presó acusada de desordres públics per les protestes on centenars de persones van tallar les vies del tren i de l’AVE el dia de la sentència de l’1-O.

Del mig miler de persones que van irrompre a les vies, la fiscalia l’assenyala només a ella. A partir d’un vídeo, sosté que el 14 d’octubre del 2019 formava part del grup que va encendre fustes i pneumàtics a les vies, va obligar a cancel·lar 14 trens i va afectar la circulació de 37 més. Per tot plegat, a banda de la pena de presó, la Fiscalia li demana també 34.152,25 euros pels desordres públics.

Publicitat

L’encausada ha estat acompanyada a les portes del jutjat Penal 5 de Girona per un centenar de persones en una concentració solidària amb representants polítics i d’entitats com Òmnium, La Forja, l’ANC, Alerta Solidària o el SEPC. També s’hi han apropat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas; el diputat de la CUP Dani Cornellà, i l’exalcaldessa Marta Madrenas.

Poc abans d’entrar, Costa ha denunciat que la seva causa és “una venjança” contra l’independentisme. “Allò que busquen és un responsable; com hem vist en altres casos, estem davant d’un procés que no busca justícia, sinó venjança, per intentar desarticular el moviment”, ha afirmat.

Un cop dins s’ha acollit al dret a no declarar i cap a les 15:30 h ha sortit del jutjat entre crits de “Carla absolució” i “Independència”. L’advocada de l’acusada, Montse Vinyets, ha sol·licitat l’absolució de Carla Costa. Per a la lletrada, se l’ha assenyalada fent servir tot d’estratègies “retorçades”. Sobretot, Vinyets ha posat en dubte la validesa del vídeo que hauria servit per identificar-la (perquè no ha quedat clar de quina manera la policia va obtenir-lo).

Et pot interessar  Rebutgen ajornar un judici contra manifestants per la sentència de l'1-O a l'espera de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut