Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Conclou el simulacre de risc químic del Camp de Tarragona, amb una valoració positiva de la participació per part del conseller Elena

|

- Publicitat -

El simulacre de risc químic que s’ha fet aquest dimecres al Camp de Tarragona ha estrenat el sistema d’avisos a telèfons mòbils. La primera valoració ‘in situ’ del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, dels responsables de Protecció Civil i del consell assessor del Plaseqta -format principalment per dirigents polítics- ha estat positiva, ja que segons han assegurat les 20 sirenes han funcionat correctament i els missatges als telèfons majoritàriament s’han rebut. En l’exercici, que ha simulat una fuita de clor en una empresa del polígon químic sud de Tarragona, hi han participat una cinquantena de tècnics i voluntaris de Protecció Civil. Fins a 65.000 persones de Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca i la Canonja estaven cridats a participar-hi.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha celebrat i agraït la participació ciutadana en el simulacre. En la roda de premsa posterior a l’exercici, Elena ha afirmat que l’acció “no és el final de res” sinó que és “el començament d’una tasca” de prevenció “que s’ha de seguir fent”. El responsable d’Interior ha assenyalat que en els 30 punts en els quals tenien informadors i observadors “el confinament ha estat notable”. Amb tot, ha reconegut que caldrà “ajustar” algunes qüestions, com ara que els missatges d’alerta als mòbils arribin en l’idioma que està configurat l’aparell. Els alcaldes també han celebrat que s’hagi dut a terme la prova després d’anys de reclamació.

Publicitat

Respecte dels testimonis del simulacre, hi ha per exemple els clients d’un supermercat de la Canonja (Tarragonès), que s’han confinat a l’establiment un cop han sonat les sirenes, puntualment a les 18.30h d’aquest dimecres. Molts d’ells estaven informats del simulacre i s’han tancat perquè sabien que és el que s’ha de fer en cas d’una emergència de risc químic. Han estat poques les persones que s’han quedat al carrer durant l’exercici. Una veïna de la Canonja, Elisabet Foguet ha explicat que ha tancat les finestres quan han sonat les alarmes i s’ha esperat els quinze minuts que ha durat la prova per anar a comprar. Ella ha celebrat que s’hagi posat en marxa per primera vegada el sistema de missatgeria de telefonia. “M’ha impactat molt perquè el mòbil ha vibrat molt, fins i tot més que les sirenes“, ha assegurat.

Et pot interessar  Protecció Civil activa el pla Neucat per una borrasca que deixarà xàfecs i neu que pot baixar als 500 metres
Publicitat

Opinió

Minut a Minut