Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

Comín denuncia que algú de Govern filtrava les converses “de manera tergiversada”

El conseller a l’exili, Toni Comín, ha estat entrevistat aquest matí al Via Lliure de Rac1. Durant la conversa, el conseller no s’ha mossegat la llengua a l’hora de parlar […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 27/10/2018
Toni Comín, conseller

El conseller a l’exili, Toni Comín, ha estat entrevistat aquest matí al Via Lliure de Rac1. Durant la conversa, el conseller no s’ha mossegat la llengua a l’hora de parlar sobre alguns fets que van ocórrer al Govern abans de la declaració del 27-O que avui fa un any.

Comín ha explicat que la independència pactada amb l’Estat estava a punt però no pas en un escenari de repressió “ens van faltar mesos”, reflexiona. També assegura que l’1-O s’ha de prendre com “una llavor” i que ara “el que hauríem de fer és tenir aquesta estratègia de mantenir aquest pols amb l’estat”.

Filtracions a Govern

Comín ha denunciat que durant les reunions d’alta tensió a Govern abans de la declaració del 27-O, ell va decidir deixar d’intervenir perquè “estava cansat que es filtrés el que dèiem a Govern, i a més que es filtrés de manera tergiversada”.

Segons el conseller exiliat, “van fer un mal ús de la meva reflexió del dia 24. Un company de govern havia fet una filtració incorrectament. El 24 jo no vaig dir que no volia eleccions, sinó que les dues opcions eren políticament legítimes i vaig recordar que si anàvem a eleccions, ningú no ens garantia res i que fer unes eleccions per a res no tindria sentit. Però no és veritat que jo fos el més vehement en favor de la declaració d’independència”.

Qui és el traïdor?

Comín no ha dit noms però sí que ha criticat La Vanguardia assegurant que “primer cal informar-se abans de publicar” i ha carregat contra el llibre de Lola García, directora adjunta del diari del Grupo Godó, “El naufragio: La deconstrucción del sueño independentista”. Les insinuacions de Comín podrien anar dirigides a algú concret? Qui acompleix el perfil de filtrador i que a més, flirtejava amb el Grupo Godó? Podria ser Santi Vila el traïdor?

Relacionats