Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Cinc dones més afirmen haver patit un “abús de poder” i “mòbing” per part de Dalmases

|

- Publicitat -

La polèmica pel cas Dalmases continua in crescendo. Cinc dones més afirmen que han patit “abús laboral”, “abús de poder” i “maltractament psicològic” per part del diputat de JxCat Francesc de Dalmases, segons publica aquest dijous ‘El Periódico’. El diari recull el seu testimoni de forma anònima.

Entre els testimonis que recull el diari de forma anònima, hi ha una extreballadora del Departament de Cultura que denuncia abusos quan Laura Borràs n’era la consellera. Denuncia que va patir mòbing, humiliacions i intimidació per part de Dalmases, extern al Departament, i que va acabar acomiadada. La informació surt el dia que la comissió de l’Estatut dels Diputats abordarà el comportament de Dalmases amb la sotsdirectora del ‘FAQS’ de TV3 i on s’ha de decidir si s’obre una investigació.

Publicitat

“Com un drap brut”

Així mateix, dues dones, que van mantenir una relació sentimental amb Dalmases, denuncien que les va tractar “com un drap brut” i que va exercir “abús de poder i maltractament psicològic”. Dues afectades més expliquen que el diputat les contactava amb freqüència per quedar amb elles, mitjançant les xarxes socials, i que no hi van accedir.

Arran de l’incident al ‘FAQS’, altres periodistes van denunciar pressions per part del diputat, i dues diputades de JxCat van denunciar que també havien patit pressions i vexacions per part de Dalmases.

El Codi de Conducta 

Si la investigació conclou que el diputat va vulnerar el Codi de Conducta del Parlament, la Mesa decidirà quina sanció se li aplica. Les sancions poden ser una amonestació pública en els casos més lleus, o bé una multa econòmica, que pot anar dels 600 als 12.000 euros. Si la Mesa considera que la infracció és molt greu pot proposar al ple que acordi la suspensió temporal del diputat mentre no resolgui la situació d’incompliment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut