Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Centenars de persones es concentren a Barcelona en solidaritat amb els joves d’Altsasu

Avui compleixen 1.000 dies a la presó

Gerard Sesé 10/08/2019

Centenars de persones s’han concentrat avui a la plaça Catalunya de Barcelona per donar suport als tres joves d’Altsasu empresonats i, tanmateix, per mostrar el seu rebuig a la condemna. Cal recordar que són a presó per una baralla de bar amb uns policies espanyols que estaven fora de servei i han estat acusats de terrorisme.

L’Adur, el Jokin i l’Oihan avui dissabte fa exactament 1.000 dies que són a presó de Soto del Real sota un règim FIES, sistema que s’aplica contra “terroristes”.

A la manifestació a plaça Catalunya s’hi han vist estelades i ikurriñes però també s’hi han vist banderes d’Hondures i del Caixmir. Aquests últims es concentraven per protestar contra l’Índia després d’haver suspès l’autonomia i haver tallat el telèfon i l’Internet a la regió. Els del país de Centreamèrica denunciaven un govern il·legítim a Hondures i les relacions de l’executiu amb les màfies que trafiquen amb drogues.

El president Torra, avui a les xaraxes, exigia la seva llibertat. Oriol Junqueras des de la presó també ha fet un tuit en solidaritat als joves.