Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Centenars de persones es concentren a Barcelona en solidaritat amb els joves d’Altsasu

|

- Publicitat -

Centenars de persones s’han concentrat avui a la plaça Catalunya de Barcelona per donar suport als tres joves d’Altsasu empresonats i, tanmateix, per mostrar el seu rebuig a la condemna. Cal recordar que són a presó per una baralla de bar amb uns policies espanyols que estaven fora de servei i han estat acusats de terrorisme.

L’Adur, el Jokin i l’Oihan avui dissabte fa exactament 1.000 dies que són a presó de Soto del Real sota un règim FIES, sistema que s’aplica contra “terroristes”.

Publicitat

A la manifestació a plaça Catalunya s’hi han vist estelades i ikurriñes però també s’hi han vist banderes d’Hondures i del Caixmir. Aquests últims es concentraven per protestar contra l’Índia després d’haver suspès l’autonomia i haver tallat el telèfon i l’Internet a la regió. Els del país de Centreamèrica denunciaven un govern il·legítim a Hondures i les relacions de l’executiu amb les màfies que trafiquen amb drogues.

El president Torra, avui a les xaraxes, exigia la seva llibertat. Oriol Junqueras des de la presó també ha fet un tuit en solidaritat als joves.

Et pot interessar  Barcelona es prepara per acollir durant una setmana el debat mundial sobre el futur i la preservació dels oceans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut