Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Centenars de ciutadans i una àmplia representació política es concentren al TSJC

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutjarà aquest dilluns 18 de novembre el president de la Generalitat, Quim Torra, per un presumpte delicte de desobediència per no haver acatat l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs dels edificis de la Generalitat en període electoral.

Torra serà jutjat a l’haver mantingut al Palau i en edificis públics de la Generalitat estelades i la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ amb un llaç groc, en el període electoral de les generals del 28 d’abril de 2019, tot i l’ordre de la JEC de retirar-lo.

Publicitat

El president ha assegurat aquest diumenge que no serà “inhabilitat” pel judici, en una entrevista al diari ‘Ara’, a la qual va afegir que té una fe enorme en la seva defensa.

A més, en un ‘Dinar groc’ a Bescanó (Girona) el mateix dia va afirmar que no es defensarà de res en el judici, sinó que anirà a “acusar l’Estat de vulnerar” els seus drets i els de tots els ciutadans.

Des de les 8 del matí a les portes del TSJC s’hi han anat concentrant centenars de ciutadans que han volgut mostrar el seu suport al president amb estelades i llaços grocs. També una bona representació de la primera plana política del país i de l’actual Govern.

Quim Torra ha arribat al TSJC passats 5 minuts de dos quarts de nou del matí.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut