Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Catalangate: Solé presenta querella contra NSO, però demana que la investigació se centri en el CNI

|

- Publicitat -

L’escàndol del ‘Catalangate’ no ha acabat, per més que el Gobierno vulgui fer veure que tot això és aigua passada. L’eurodiputat d’ERC Jordi Solé, a través de l’advocat Andreu Van den Eynde, ha presentat la seva querella, tal com van fer-ho el president del grup parlamentari i del Consell Nacional del partit, Josep Maria Jové, i l’eurodiputada Diana Riba.

La querella s’ha presentat al jutjat de guàrdia de Barcelona amb el requeriment que es remeti i s’acumuli a les causes obertes al jutjat número 32 de la mateixa ciutat. Solé també amplia l’acció legal contra l’empresa NSO, propietària del programari espia Pegasus, sol·licitant que la investigació se centri en el CNI. A més, recull l’exigència d’investigació efectiva que Jové i Riba van fer arribar per escrit a la jutgessa d’instrucció el 9 de juny.

Publicitat

El text destaca la gravetat del cas d’espionatge polític més gran conegut fins ara, el qual atempta contra el secret de les comunicacions, la intimitat i, en el cas de Solé, la immunitat parlamentària. Entre les diligències, Solé també hi incorpora que la magistrada instructora s’adhereixi a la comissió rogatòria a Israel que farà el jutge de l’Audiència Nacional per investigar directament l’empresa NSO, propietària del programari Pegasus.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut