Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Canadell reitera que les dues setmanes abans del confinament total van ser “clau” per a la propagació del coronavirus

|

- Publicitat -

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha reiterat aquesta tarda que les dues setmanes des de la declaració de l’estat d’alarma, el 13 de març, fins al confinament total, el dia 30, van ser “clau” per a la propagació del coronavirus ja que a més es van produir “sortides massives” des de Madrid i Barcelona que podrien haver multiplicat per 100 els contagis. “L’Estat no ho va fer bé i ho hauria de reconèixer”, ha dit. En un fil a Twitter, ha lamentat que la piulada de les darreres hores en què afirmava que “Espanya és atur i mort” i “Catalunya vida i futur”, acompanyada d’una comparativa amb quan s’havien fet els confinaments a Espanya i Grècia, hagi portat “molta crítica” i s’hagi interpretat “ofensivament”.

En els tuits, Canadell assenyala que “Espanya és el segon país amb més atur d’Europa després de Grècia” i que les previsions econòmiques que situen un atur superior al 20% “per la mala gestió” de la crisi de la Covid-19 fins al punt de superar el país hel·lè. En aquest sentit, el president de la Cambra apunta que “curiosament” ara l’Estat pot passar a ser el primer després que en els darrers anys països com Irlanda i Portugal s’hagin allunyat de la cua.

Publicitat

“La gestió de la crisi sanitària òbviament afectarà l’economia i no veiem mesures clares i suficients i per tant creixerà l’atur”, conclou Canadell, que aposta per “aprofitar aquesta crisi per anar cap a un nou model econòmic més respectuós amb la societat i el medi ambient”. “Per això dic que Catalunya és també futur”, resumeix Canadell després de les nombroses crítiques que ha rebut per la piulada de fa unes hores.

Entre aquestes, hi ha del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que ha qualificat les manifestacions de Canadell d”‘ofensives” i “impròpies d’un president de la Cambra de Barcelona”. “Unes paraules que no representen Barcelona ni la pluralitat del seu teixit econòmic”, ha opinat Collboni, que ha exigit una rectificació i una disculpa.

El diputat d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha afirmat que “davant la politització dels morts en clau identitària, cal reivindicar més que mai la solidaritat i la fraternitat entre els pobles”, en una piulada amb una imatge que recull alguns titulars generats per la primera piulada del president de la Cambra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut