Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Canadell obre la porta a una ‘aturada de país’ com a resposta a la sentència de l’1-O

|

- Publicitat -

El president de la Cambra de Barcelona, ​​Joan Canadell, ha assegurat que es posicionarà sobre la sentència als líders independentistes quan es faci pública i ha obert la porta a donar-li resposta amb una ‘aturada de país’ com el del 3 d’octubre de 2017.

En una entrevista d’Europa Press, Canadell ha considerat que la mobilització d’aquesta jornada, posterior a l’1-O, va ser ben acceptada “en general” pels empresaris.

Publicitat

“Un 3 d’octubre jo crec que és acceptable i crec que hi hauria una part important de la societat empresarial que acceptaria alguna cosa més que un 3 d’octubre”, ha remarcat.

Canadell ha rebutjat que aquesta mobilització pugui ser indefinida, ja que augura que no hi haurà resposta internacional si la decisió no arriba a la justícia europea: “Internacionalment ningú dubtarà d’aquestes sentències, si no va a Estrasburg i es revoquen”.

El president de la Cambra ha revelat que preveuen preguntar als seus associats sobre quina ha de ser la resposta a la sentència del procés independentista, a través del mecanisme de consultes internes que vol impulsar el nou equip directiu i que esperen que comenci a funcionar a partir d’octubre.

“Ens posicionarem segur. El que passa és que no és el mateix si tenim darrere milers d’empresaris que ens han donat resposta o si ho hem de fer sense aquest suport”, ha exposat.

Sobre la falta d’unitat

Canadell ha ressaltat que s’ha pogut constatar que els polítics independentistes “segueixen animats i contents de servir per a la causa, però molt tristos quan veuen que pot no haver servit per a res: això pot comportar falta d’unitat”.

“Ells són conscients que les revolucions impliquen ‘peatges’ com les presons o coses pitjors en alguns casos. Però aquestes penes només valen la pena si han servit per consumar la revolució, si han tingut èxit”, ha agregat.

Els pressupostos catalans

Sobre la falta de pressupostos de la Generalitat, que estan prorrogats des del 2017, Canadell ha sostingut que “de moment els números diuen que no afecta massa” i que no té un impacte molt negatiu perquè l’economia catalana ha seguit creixent a un ritme del 2,6% durant l’any passat.

“Jo crec que és molt més important la inestabilitat del Govern espanyol perquè és el que ha de fer les reformes estructurals que li demana Europa”, ha asseverat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut