Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

Canadell creu que la llei catalana de Cambres és un “motiu important” per presentar-se a les eleccions

Si es presenta “serà a les primàries de JxCat”

Redacció
Redacció 29/11/2020
Joan Canadell, en una foto d'arxiu quan encara exercia la presidència de la Cambra de Barcelona.

El president de la Cambra de Barcelona, ​​Joan Canadell, ha assegurat que tirar endavant el projecte de llei de cambres catalanes al Parlament és un “motiu important” per presentar-se a les eleccions catalanes.

En una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, ha afirmat que ell i el seu equip de la Cambra encara no han decidit si concorrerà o no als comicis, i ha concretat que si fes el pas “serà a les primàries de JxCat” a les llistes electorals.

Ha lamentat que encara no s’hagi aprovat aquesta llei, que assegura que està pendent des de 2015: “Les càmeres tenim molt potencial per ajudar les empreses que no podem desenvolupar per falta de pressupost i reconeixement institucional”.

La pandèmia 

Ha lamentat que Catalunya no disposi de fons per poder donar suport més a les empreses afectades per la crisi del Covid-19, el que atribueix al dèficit fiscal: “Quan les coses no van bé, no hauríem de ser tan solidaris”.

“Som solidaris des de fa 30 anys amb la resta d’Espanya, amb el dèficit d’Espanya. Si aquest any diguéssim que no podem ser tan solidaris, tindríem 16.000 milions d’euros per ajudar a les nostres empreses”, ha mantingut.

També ha explicat que fins ara han tancat unes 19.000 empreses catalanes de totes les mides –un 7% -, i que en el pitjor dels escenaris pot arribar al 30%, en funció de “el que faci l’Estat”.

Relacionats