Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Camil Ros pressiona Torra perquè convoqui ja les eleccions

|

- Publicitat -

El secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros, ha demanat la convocatòria “imprescindible” d’eleccions a la Generalitat, i l’aprovació d’uns nous pressupostos generals de l’Estat (PGE) al Congres.

Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica aquest dimecres, en què ha fet la tradicional valoració davant l’arrencada del nou curs, aquest any marcat per la crisi del coronavirus.

Publicitat

Ros ha defensat que els PGE han de ser socials, sense retallades i amb inversions per recuperar drets laborals perduts des de fa anys, a més de la cobertura dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) i l’ingrés mínim vital (IMV).

El representant sindical ha criticat la “improvisació política” dels diferents governs en la gestió de l’emergència sanitària, que està deixant cada vegada a més persones sense feina i sense ingressos.

Per a ell, la política està “immersa en una campanya electoral permanent”, el que no ajuda per a res a la reactivació de l’economia i que la caiguda del PIB no sigui tan significativa.

En aquest sentit, ha censurat els “discursos alarmistes” del Govern, que amenacen amb el confinament si la ciutadania no compleix, ja que considera que no contribueixen a generar confiança en la recuperació.

El contracte amb Ferrovial

Preguntat pel contracte de la Conselleria de Salut amb Ferrovial, que continua vigent, Ros ha remarcat que és “un exemple més de la improvisació” de la Generalitat.

“Creiem en les polítiques públiques i no en les subcontractacions”, ha defensat, pel que ha sostingut que aquest servei de rastreig l’ha d’assumir la Generalitat, sense acomiadaments, assumint en plantilla els treballadors que ho estan fent.

Et pot interessar  UGT demana "superar" el debat de l'amnistia i insta Junts a posicionar-se sobre la reducció de la jornada laboral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut