Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Camil Ros pressiona Torra perquè convoqui ja les eleccions

També demana que s’aprovin uns nous pressupostos al Congreso

Agències 26/08/2020
Pla tancat del secretari general d'UGT, Camil Ros, atenent als mitjans a la plaça Sant Jaume, minuts abans que comencés la reunió amb el president de la Generalitat. Imatge del 14 de juliol de 2020. (Horitzontal)

El secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros, ha demanat la convocatòria “imprescindible” d’eleccions a la Generalitat, i l’aprovació d’uns nous pressupostos generals de l’Estat (PGE) al Congres.

Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica aquest dimecres, en què ha fet la tradicional valoració davant l’arrencada del nou curs, aquest any marcat per la crisi del coronavirus.

Ros ha defensat que els PGE han de ser socials, sense retallades i amb inversions per recuperar drets laborals perduts des de fa anys, a més de la cobertura dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) i l’ingrés mínim vital (IMV).

El representant sindical ha criticat la “improvisació política” dels diferents governs en la gestió de l’emergència sanitària, que està deixant cada vegada a més persones sense feina i sense ingressos.

Per a ell, la política està “immersa en una campanya electoral permanent”, el que no ajuda per a res a la reactivació de l’economia i que la caiguda del PIB no sigui tan significativa.

En aquest sentit, ha censurat els “discursos alarmistes” del Govern, que amenacen amb el confinament si la ciutadania no compleix, ja que considera que no contribueixen a generar confiança en la recuperació.

El contracte amb Ferrovial

Preguntat pel contracte de la Conselleria de Salut amb Ferrovial, que continua vigent, Ros ha remarcat que és “un exemple més de la improvisació” de la Generalitat.

“Creiem en les polítiques públiques i no en les subcontractacions”, ha defensat, pel que ha sostingut que aquest servei de rastreig l’ha d’assumir la Generalitat, sense acomiadaments, assumint en plantilla els treballadors que ho estan fent.