Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cambray anima a seguir amb el model d’escola catalana: “Davant les amenaces, més democràcia”

|

- Publicitat -

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha garantit que el Govern no passarà “cap classe de responsabilitat” a les escoles després de la sentència del Tribunal Suprem que confirma el 25% en castellà. En el marc de la sessió de control al ple del Parlament, el conseller ha defensat que l’aprenentatge de la llengua “no va de percentatges sinó de pedagogia” i ha reivindicat la immersió lingüística com un “model d’èxit, cohesió social i igualtat d’oportunitats”.

“Davant les amenaces, més democràcia”, ha respost dirigint-se al portaveu de Vox, Joan Garriga, que l’ha avisat que si continua igual el portarà als tribunals. Segons Cambray, el Parlament és una cambra de representació política i no un tribunal com a Vox li agradaria.

Publicitat

El debat sobre el català ha estat present en diversos moments durant la sessió de control als consellers. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha fet una crida a no deixar-se arrossegar per la “conflictivitat” sobre la llengua “atiada” per alguns sectors i que sovint, segons ha dit Garriga, es veu al Parlament.

Per la seva banda, com a resposta a una pregunta de la diputada del PPC Lorena Roldán sobre la mala acollida de Plataforma per la Llengua davant l’arribada d’infermeres andaluses, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha defensat que la llengua “ha de servir per conviure i no enfrontar”. “Aquest seguirà sent l’ideari de Catalunya. Benvinguda tota la gent que vulgui venir”, ha conclòs.

Et pot interessar  Vox i el PP continuen perpetrant un genocidi cultural al País Valencià: ara volen eliminar de la història Guillem Agulló
Publicitat

Opinió

Minut a Minut