Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Calbot nadalenc de l’advocada de Torra a l’unionisme sobre les despeses en lletrats

Isabel Elbal Sánchez recorda a Rosa Díez què s’ha gastat l’Estat en defensar Pablo Llarena Bèlgica

Gerard Sesé 25/12/2019

La giracamises de l’unionisme, Rosa Díez, ha intentat fer un tuit per a provocar l’independentisme i n’ha sortit escaldada. L’ex d’UPyD i PSOE preguntava a través de Twitter “On es pot recórrer perquè els diners dels meus impostos no s’utilitzi per pagar als advocats de Junqueras?” I encara hi afegia: “de veritat, si els advocats de l’Estat, funcionaris, són utilitzats per defensar Junqueras, jo vull declarar-me objectora. Hi ha algun jurista per aquí?”.

La sortida de to de l’ultra unionista i radical nacionalista espanyola, però, va tenir una ràpida resposta, en aquest cas per part de Isabel Elbal Sánchez, advocada del MHP Quim Torra i Carles Puigdemont que forma part del bufat d’advocats de Gonzalo Boye.

Elbal interpel·lava Díez amb to de broma: “Doncs quan s’assabenti que la defensa del magistrat Pablo Llarena per defensar-se per una demanda a Bèlgica ha costat, per ara, 544.982 euros…”. La lletrada feia referència a l’estratègia de la defensa del president a l’exili, Carles Puigdemont i els exconsellers a l’exili, quan van ampliar la demanda civil a Bèlgica contra el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, també contra l’Estat espanyol. Els advocats acusaven el magistrat de falta d’imparcialitat en la instrucció del judici del procés i van preveure, amb encert, que el procediment obligaria a intervenir la justícia europea.