Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Buch reitera que s’investigarà l’actuació policial i mostra el seu “orgull” pels Mossos

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha tornat a defensar l’actuació dels Mossos d’Esquadra en les protestes que s’han produït a Catalunya durant la darrera setmana contra la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. En resposta a una interpel·lació de CatECP al Parlament, Buch ha assegurat que els Mossos “han garantit que la ciutadania pogués manifestar-se” i han “evitat incidents”. Ara bé, ha advertit que cal fer-ho “de forma pacífica”, ja que “si hi ha violència sobre les persones o els béns, s’entén que no és l’exercici de cap dret fonamental” i cal actuar. “Les transgressions a les normes o els danys a les coses són il·lícits que la policia ha de reprimir”, ha afegit.

“La utilització inadequada d’aquests drets afecta no només la persona que els vulnera, en tant que se li exigiran les responsabilitats, sinó que també afecta el conjunt de la societat i la convivència”, ha insistit Buch, que ha destacat la “permanent voluntat de millora” del funcionament dels Mossos, de qui ha dit estar “orgullós”. Sobre les possibles irregularitats, ha dit que “s’investigaran totes les accions del cos que no hagin estat realitzades segons els protocols”.

Publicitat

El diputat dels comuns Marc Parés ha retret al conseller l’actuació dels Mossos no només en les protestes contra la sentència de l’1-O, sinó també en desnonaments i l’aparent “connivència” entre agents i ultres d’extrema dreta com els que la setmana passada van “campar per Barcelona amb bats de beisbol” després d’una concentració a la plaça d’Artós, al barri de Sarrià, i que van agredir un ciutadà. Buch ha explicat que aquell dia, a banda d’una nombrosa manifestació als Jardinets de Salvador Espriu –a Gràcia– convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR), van coincidir una marxa d’extrema dreta amb una d’antifeixista i que els Mossos van intentar contenir.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut