Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

Buch admet que “l’autoavaluació constant” del cos “potser no la coneix prou la societat”

El conseller d’Interior demana als Mossos que no canviïn de model tot i les “crítiques puntuals i temporals”

Avatar
Agències 06/11/2019
Pla curt del conseller d'Interior, Miquel Buch, durant la inauguració de les jornades sobre crim organitzat, el 6-11-19 (horitzontal).

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha demanat aquest dimecres als Mossos d’Esquadra que no deixin de ser el cos policial del qual els catalans se senten “orgullosos”, “passi el que passi i més enllà de crítiques excepcionals, temporals i puntuals”, i que segueixin representant el model de seguretat propi de Catalunya que els ciutadans han reclamat.

Buch també ha admès que tot i que l’autoavaluació interna dels Mossos és “constant”, la societat “potser no la coneix prou”. Així, ha elogiat la policia catalana, recordant que és la segona institució més valorada pels catalans, segons l’últim CEO, assegurant que el seu model policial es basa en l’excel·lència, la proximitat, la mediació i l’autoavaluació. En aquest sentit, ha dit que tothom pot cometre errors, però el principal encert és reconèixer aquest error i corregir-lo.

Buch ho ha dit durant la inauguració de les cinquenes jornades internacionals de crim organitzat, centrades en el tràfic il·lícit. Des d’aquest dimecres fins divendres, hi haurà ponències i xerrades d’experts policials, juristes, criminòlegs i altres sobre el tràfic de drogues, amb exemples de Galícia, Gibraltar, Holanda i Mèxic, sobre el tràfic d’immigrants, sobre el tràfic de dades informàtiques, el tràfic d’armes i el tràfic de diners.

Relacionats