Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Boye treu la careta al fiscal que dona via lliure per insultar-lo per ser l’advocat de Puigdemont

|

- Publicitat -

Anys sofrint assetjament, desprestigi i atacs al meu honor per ser advocat de Puigdemont, Torra, Comín, Ponsatí, Puig, Borràs, Alay i molts altres independentistes… continuaré fent-ho malgrat tipus com el fiscal José Miguel de la Rosa Cortina”, ha publicat Gonzalo Boye al seu compte de Twitter. I qui és aquest fiscal?

José Miguel de la Rosa Cortina és el fiscal del Tribunal Supremo que considera que Boye, pel simple fet de representar causes independentistes, no mereix el dret a l’honor. Tot va començar el passat mes de març, quan l’Audiència Provincial de Madrid va condemnar Alfonso Rojo i al mitjà que dirigeix, Periodista Digital, a indemnitzar l’advocat amb 5.000 euros per intromissió il·legítima de l’honor. Aquest periodista espanyolista va titllar Boye d'”etarra”, “impresentable perillós”, “facinerós” o “brut i immoral carceller”, entre altres insults.

Publicitat

El director del mitjà ultra va recórrer la sentència i ara aquest fiscal del Supremo li ha donat la raó perquè considera que en aquest cas preval la llibertat d’expressió. Una decisió judicial que no fa més que evidenciar que insultar l’independentisme s’ha de permetre per garantir la lliure expressió, però en cap cas serà així si es menystenen personatges i institucions protegides a l’Estat espanyol.

Segons explica El Nacional, el fiscal argumenta que tot i que les expressions utilitzades contra el lletrat poden ser feridores i molestes, “el Sr. Boye no és un simple advocat”, ja que “moltes de les causes en què intervé es caracteritzen per ser extremadament polèmiques i generar debats d’alta tensió política, com per exemple, el procediment contra el Sr. Puigdemont“. És a dir, defensar un líder polític de l’independentisme és incompatible amb mantenir els drets humans.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia

“I és que per al fiscal José Miguel de la Rosa Cortina tot es pot justificar quan es tracta d’un enemic. Actuaria igual si es diguessin aquestes coses d’ell o d’un amic?, ha reflexionat Boye en una piulada en què mostra alguns dels qualificatius que li dediquen.

La resposta de Puigdemont

El president legítim ha condemnat els insults i la decisió del fiscal José Miguel de la Rosa Cortina: “La deshumanització sistemàtica és una forma de feixisme”. Carles Puigdemont ha assegurat que malauradament és habitual el tracte infrahumà. “Però allà no surt mai ningú criticant la denigració de què som víctimes. El gran silenci dels demòcrates espanyols davant d’aquesta deriva és ignominiós. Força, Boye“, ha publicat en un missatge de solidaritat a través de Twitter.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut