Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Boye se’n riu dels defensors de la trama russa del procés

|

- Publicitat -

Gonzalo Boye, l’advocat que defensa el president Carles Puigdemont, ha ironitzat sobre les greus acusacions de la Guàrdia Civil, segons les quals es va inculpar a l’independentisme d’haver demanat suport a Rússia durant el Primer d’Octubre. L’advocat no ha pogut estar-se de comentar que la causa cada vegada fa més aigües, ja que no existeixen evidències que permetin donar credibilitat a la versió de l’Estat espanyol.

L’afirmació de la Benemèrita se sustentava, en primer lloc, en una investigació que estaven fent en contra d’Alexander Dmitrenko, qui va ser acusat de ser un espia i amb qui suposadament va contactar Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de Puigdemont.

Publicitat

Aquesta via argumental s’ha desmuntat ràpidament, perquè malgrat que és cert que Alay va viatjar a Rússia en 2019, ha argumentat que ho va fer amb la intenció de fer entrevistes amb les autoritats russes. L’acusació, per tant, no ha pogut trobar cap prova que donés solidesa a la seva afirmació, ni tampoc que desmentís la versió d’Alay.

És a dir, és un autèntic ridícul per qualsevol advocat que, a més de proveir als mitjans en contra l’indepentisme amb portades sensacionalistes, també vulgui que l’acusació prosperi. En altres termes, amb les evidències avui dia vigents es pot dir que la van presentar amb una mà al davant i una altra al darrere.

En segon lloc, la segona via argumental, que es basava en la negació de la nacionalització a Dmitrenko per “raons de seguretat nacional”. Posteriorment, s’ha demostrat que aquesta negativa la va fer el ministeri de Justícia, quan oportunament va rebre un informe del Centre Nacional d’Intel·ligència a la contra de Dmitrenko, i que, van copiar literalment, sense indagar en altres documents russos i catalans, que demostraven que l’afirmació del CNI era desgavellada.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners

La cirereta del pastís, però, l’ha posada Gonzalo Boye, que de manera molt senzilla i consistent ha fet befa i mofa de les acusacions de la Guàrdia Civil enllaçant una notícia a la piulada. En concret, mostra una notícia d’agència EFE, en la que explica que el Kremlin nega estar involucrat en el procés independentista català. Boye ha comentat irònicament un “Vaja, qui ho havia de dir”, deixant en evidència el nyap que pretén ser acusació de la Guàrdia Civil, i el revés que suposa per l’Estat espanyol rebre novament una comunicació internacional que desmunta la seva versió.

Així, ha donat més solidesa a la idea que les acusacions eren un intent matusser d’un Estat, que ha de recórrer a les notícies falses, per poder atacar l’independentisme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut