Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Boye assenyala la piulada “fastigosa” que Cristina Seguí fa al govern balear

La periodista Cristina Seguí ha donat a entendre que la proposta del govern balear de donar asil a les dones i nenes afganeses s’ha fet amb la finalitat que quan arribin a les Illes Balears exerceixin com a treballadores sexuals

Redacció 18/08/2021
L'advocat Gonzalo Boye

L’advocat i professor de dret penal Gonzalo Boye ha posat de manifest el seu disgust vers les declaracions de la periodista Cristina Seguí. Aquesta periodista que es defineix com anticomunista i antifeminista ha respost a la notícia que el Govern balear oferirà asil a les dones i nenes afganeses.

La periodista d’Okdiario ha enllaçat la notícia i ha donat a entendre que el govern balear havia fet aquesta proposta amb la finalitat que quan les dones i nenes afganeses vinguessin exercissin com a treballadores sexuals. En concret li ha preguntat a Francina Armengol, presidenta del govern de les Illes Balears, “necessiteu més nenes per als puters de l’Illa?”

Aquest comentari fa referència al fet que com afirma ABC, el govern d’Armengol es va negar a investigar els abusos a menors tutelats a les Illes Balears. Malgrat que Seguí pot tenir raó en què s’hauria d’investigar tots els casos d’abús, ha quedat palesa la utilització que la periodista fa per tenir notorietat a les xarxes socials. Boye ha considerat que és “fastigós”, que s’hagi afirmat que el dret a asil s’ha plantejat amb aquest objectiu.

Seguí ha utilitzat el cas d’abús de menors com a cavall de batalla per desmuntar la proposta del govern balear i els ha acusat de corrupció de menors fent ús de les infraestructures de l’Estat. De fet, Seguí que és fundadora de Vox, podria coincidir amb el plantejament del partit ultradretà liderat per Abascal, segons el qual Espanya no hauria de donar asil als afgans.

La periodista, lluny de mostrar penediment per haver fet unes acusacions tan greus sobre el govern balear, s’ha atrevit a presumir d’haver estat tema del moment (trending topic) a Twitter i ha tret pit d’haver aconseguit que “feministes, segrestadors (en referència a Boye) i greixum nacionalista es pronunciï sobre les nenes violades i tutelades per l’esquerra”.