Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Bolaños busca les pessigolles a Feijóo: “No sé qui fa els comptes de la investidura al PP, imagino que el mateix que els va fer les enquestes”

El ministre en funcions insisteix en la "discreció, responsabilitat i prudència" en les negociacions amb ERC i Junts

|

- Publicitat -

El ministre en funcions Félix Bolaños ha punxat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ironitzant: “No sé ben bé qui fa els comptes de la investidura al PP; imagino que els mateixos que els van fer les enquestes”. Així s’ha expressat Bolaños sobre la intenció del PP de sotmetre-s’hi si el rei l’hi proposa.

“En això, l’aritmètica del Congrés és molt clara: el senyor Feijóo no té majoria per aconseguir la investidura”, ha reblat en una atenció als mitjans aquest dijous al Congrés, abans de recollir l’acta de diputat.

Publicitat

Pel que fa a les seves pròpies negociacions d’investidura amb els partits independentistes, el titular de Presidència ha insistit en “ser discrets, responsables i prudents” i ha evitat entrar ni en les converses mantingudes ni en el contingut.

Bolaños ha evitat valorar la polèmica decisió de la Secció de Vacances del TC de tombar els recursos d’empara de Carles Puigdemont i Toni Comín, però ha mostrat la seva confiança cega en el tribunal. “Estic segur que totes les resolucions que adopti el Constitucional seran conformes a dret”, ha afirmat.

El PP obre la porta a parlar amb Junts

El PP reitera que vol sotmetre’s a un debat d’investidura com a guanyador de les eleccions del 23-J i assegura que està “treballant” per aconseguir els suports necessaris. Aquest mateix dijous, el coordinador general dels populars, Elías Bendodo, s’ha mostrat obert a parlar amb tothom, incloent-hi Junts, malgrat que ha matisat que parlar no vol dir arribar a acords.

En aquests moments, el PP, Vox i UPN sumen 171 diputats, una aliança insuficient per a superar la votació, fins i tot si s’hi sumés Coalició Canària. La majoria absoluta se situa en 176 diputats i cap formació ha manifestat la seva intenció d’abstenir-se.

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut