Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Batet pretén que l’independentisme faci costat a Sánchez sense ni tan sols concretar la data de continuïtat de la taula de diàleg

La candidata socialista té la barra de dir que "hi ha un govern d'Espanya compromès" amb la resolució del conflicte, obviant que Sánchez va ser el primer a ignorar la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La presidenta del Congrés dels Diputats a Madrid i cap de llista del PSC el 23-J, Meritxell Batet, no ha volgut concretar la continuïtat de la taula de diàleg, limitant-se únicament a prometre que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “seguirà pel mateix camí”. En resposta a les declaracions de la candidata de Junts Míriam Nogueras, que va criticar que en l’únic cara a cara entre Sánchez i Feijóo va quedar constatada “l’obsessió malaltissa del PSOE i el PP contra Catalunya”, Batet ha assegurat a l’ACN que l’única obsessió del PSOE és “bloquejar la dreta”.

Batet ha celebrat que Catalunya “està infinitament millor que el 2017” i que s’ha de “consolidar el camí de diàleg” obert durant aquesta legislatura, motiu pel qual diu que “és imprescindible que Sánchez continuï quatre anys més”. La socialista, tanmateix, ha obviat que va ser el mateix Sánchez el que va ignorar les peticions del Govern de reunir la taula abans que acabés l’any 2022, i fins i tot va enterrar el conflicte donant-lo per mort. En lloc d’admetre els errors, Batet ha destacat que el president espanyol “se l’ha jugat per Catalunya” tot i que “podia tenir algun cost o alguna crítica a altres indrets d’Espanya”.

Publicitat

En una roda de premsa a l’ACN, la candidata socialista ha reconegut que si es planteja una investidura “cal negociar amb els partits”, però rebutja els plantejaments de “bloquejar” o “d’apujar el preu” que han fet Junts o ERC. Davant les noves crides dels partits independentistes a posar un preu a la hipotètica investidura de Sánchez, Batet ha fet una crida a “concentrar el vot” en els socialistes, que diu que són “l’única alternativa” al PP.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria

La candidata socialista elogia la “voluntat clara de recuperar la convivència a Catalunya i els serveis públics” que diu que té Sánchez, i assegura que en matèria de diàleg la proposta és “continuar treballant en el marc del diàleg” i “amb la garantia que hi ha un govern d’Espanya compromès“. Ha assegurat que en els últims cinc anys s’han fet “conquestes positives” i que s’ha fet “una feina extraordinària”.

Finalment, Batet ha dit que el 23-J hi ha dues opcions: “o tindrem de president Feijóo o tindrem de president a Sánchez”. I ha alertat que “el més important és mantenir un govern que creu fermament en el diàleg i té voluntat de mantenir-lo.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut