Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Nogueras, sobre el cara a cara entre Sánchez i Feijóo: “Constata l’obsessió malaltissa contra Puigdemont i Catalunya”

Míriam Nogueras ha denunciat que l'"espoli" també és "cultural i patrimonial"

|

- Publicitat -

La candidata de Junts a Barcelona el 23-J, Míriam Nogueras, ha estat contundent a l’hora d’expressar la seva opinió sobre l’únic cara a cara televisat entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. Tal com ha expressat la candidata, el debat no va ser de “gran interès” per a Junts, i només els ha servit per a constatar “l’obsessió malaltissa cap al president Puigdemont i cap a Catalunya del PSOE i el PP”, després que Feijóo proposés a Sánchez un pacte per excloure Puigdemont de les llistes.

“Els pactes del PP i el PSOE respecte nosaltres hi són i hi seran sempre. Nosaltres som una qüestió d’estat i sempre s’han aliat quan ha calgut”, ha criticat. Nogueras s’ha expressat així durant una roda de premsa celebrada aquest dimarts, 11 de juliol, davant el Museu de Lleida, d’on van sortir les obres de Sixena. Durant la roda de premsa, la candidata ha aprofitat per reclamar a la ciutadania que vagi a votar el pròxim 23 de juliol perquè “guanyi Catalunya i els dels 155 quedin en un racó”. A la vegada, la candidata ha reivindicat Junts com “el primer mur de contenció del feixisme espanyol”.

Publicitat

La roda de premsa, que s’ha celebrat al Museu de Lleida per denunciar el trasllat de les obres de Sixena a Aragó, ha comptat amb una intervenció gravada de l’exconseller de Cultura Lluís Puig, que serà jutjat per desobediència pel TSJC precisament per no haver atès amb celeritat l’ordre del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d’Osca de traslladar obres del Museu de Lleida al Monestir de Sixena.  L’exconseller ha recordat com “van espoliar les obres de Sixena”, que van passar de mans públiques a “mans de la gestió privada, fosca, oculta i del passat”.

Et pot interessar  Aragonès critica que Junts faci "crides a la unitat 3 dies abans de la campanya"

En aquesta línia, Míriam Nogueras ha denunciat que l'”espoli” també és “cultural i patrimonial”, que va ser un “saqueig” i que “els del 155 no van moure cap dit”, tot advertint que “cap legalitat espanyola protegirà mai la nostra llengua i cultura”. El cap de llista per Lleida de Junts, Isidre Gavín, s’ha expressat en la mateixa línia denunciant que que “tots aquests que es feien fotos amb Vox” a les manifestacions del 2017 “van ser còmplices d’aquest espoli” i que “el PSOE no va moure un sol dit per evitar-ho”. Amb tot, el candidat de Junts ha subratllat que la candidata del PSC a Tarragona, Montse Mínguez, formava part del govern de l’alcalde socialista Àngel Ros quan es va produir el trasllat de les obres a l’Aragó.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut