Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Bargalló reconeix que s’hauran de portar mascaretes a les escoles si segueix l’actual tendència

El ministre de sanitat espanyol tirava la pilota a la teulada dels governs autonòmics per acordar noves mesures al curs escolar

Gerard Sesé 20/08/2020

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que la setmana vinent es faran públiques noves directrius pactades amb Salut per a l’inici del curs escolar. En una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, el conseller ha assegurat que ambdós departaments manten reunions dos dies a la setmana, com a mínim, i ha explicat que és “bastant probable” disposar de noves conclusions la setmana que ve. En referència a l’obligatorietat de portar mascareta, Bargalló ha assegurat que hi ha discrepàncies entre els experts pedagògics i els sanitaris. En qualsevol cas, ha assegurat que el seu ús dependrà de l’evolució de la pandèmia i ha reconegut que, si es manté la tendència actual, s’haurà de començar el curs amb mascaretes en alguns territoris concrets.

Illa fa uan crida a la contundència de les CCAA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha instat les Comunitats Autònomes a acordar un nou paquet de mesures “coordinades” i “homogènies” de cara a l’inici del curs escolar així com per abordar la temporada de grip. Illa ho ha dit aquest dimecres a la tarda a la reunió del Consell Interterritorial de Salut que ha mantingut amb les autonomies. Segons Illa, les mesures addicionals que van acordar posar en marxa a la trobada de divendres -com la prohibició de fumar al carrer si no es manté la distància de seguretat o el tancament de locals d’oci nocturn- “han tingut bona acollida” i ha remarcat la “importància” d’adoptar noves accions coordinades arreu de l’Estat.