Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Bargalló copsa de primera mà una nova enganyifa de l’Estat en educació

|

- Publicitat -

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha lamentat aquest dijous que els 30.000 ordinadors que ha d’enviar el Ministeri d’Educació, i que havien d’arribar de cara a Nadal, no es lliuraran fins al mes d’abril. En una interpel·lació al Parlament sobre l’educació secundària i la postobligatòria formulada pels comuns, el titular d’Educació ha explicat que aquesta “mala notícia” és deguda a “problemes de compres internacionals” que està tenint l’Estat espanyol. Ha explicat també que el professorat està rebent aquests dies el seu equipament informàtic. D’altra banda, Bargalló ha informat que s’han instal·lat ja 5.148 MiFis, els ‘routers’ sense fil, a alumnes de la postobligatòria.

Publicitat

El Departament va prometre 300.000 ordinadors el juliol passat a alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i formació professional.

Bargalló ha explicat que la situació ideal d’Educació passa per la presencialitat, però ha recordat que ara mateix no és possible. Ha celebrat que garanteixen la presencialitat a l’obligatòria i ha destacat el sistema híbrid a la postobligatòria, quan els experts demanaven la no presencialitat per evitar la mobilitat.

D’altra banda, el conseller ha detallat que al batxillerat públic s’està fent entre un 50 i un 60% de presencialitat; als cicles formatius entre un 55 i un 65%; en els privats entre un 60 i un 75%. La fórmula, ha afegit, passa per fer dies alterns (85%), setmanes alternes (10%) i un 5% s’organitza amb altres mètodes.

Et pot interessar  Fracàs de la vaga de docents, que no assoleix ni un 1% de seguiment
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió