Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Barcelona interromprà les relacions institucionals amb el govern d’Israel “fins a un alto el foc definitiu”

Trias per BCN, el PP i Vox han votat en contra de la proposició dels comuns

|

- Publicitat -

Barcelona interromprà les relacions institucionals amb el govern d’Israel després que s’hagi aprovat una proposició presentada pels comuns. Concretament, l’escrit demana trencar les relacions “fins que no hi hagi un alto el foc definitiu i es garanteixi el respecte als drets bàsics del poble palestí i el compliment de les resolucions de les Nacions Unides respecte del conflicte”.

A banda de BComú, hi han votat a favor PSC i ERC, mentre que Trias per BCN, el PP i Vox hi han votat en contra. El text també reclama establir una clàusula en tots els contractes públics que garanteixi que “cap operador pertany o realitza” operacions financeres o activitats econòmiques “que vagin en contra del dret internacional humanitari”.

Publicitat

Fonts municipals han avançat a l’ACN que aquesta decisió no afecta les relacions amb la ciutat de Tel-Aviv, trencades durant el govern d’Ada Colau. Després de la controvèrsia generada arran de la decisió de l’exalcaldessa, Collboni va reprendre les relacions el passat mes de setembre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut