Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Barcelona instal·la un memorial contra la repressió davant de la comissaria de Via Laietana

El sindicat majoritari de la policia espanyola considera que les llambordes amb les paraules ‘Veritat’, ‘Reparació’, ‘Justícia’ i ‘Memòria’ són "assetjament institucional"

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat un memorial contra la repressió davant de la comissaria de Policia Nacional de Via Laietana, una actuació aprovada per l’anterior govern municipal. Es tracta d’unes rajoles amb les paraules ‘Veritat’, ‘Reparació’, ‘Justícia’ i ‘Memòria’ que s’han instal·lat a terra, davant de la prefectura.

Precisament, aquest gest és per evitar que caigui en l’oblit que la comissaria ha estat escenari de tortures durant i després del règim franquista. De fet, fa anys que les entitats memorialistes demanen que la prefectura es reconverteixi en un espai de memòria. Ara, la instal·lació de les llambordes suposa una primera passa que arriba després que la fiscalia s’hagi posat —per primer cop— a favor d’admetre a tràmit de la querella del sindicalista Carles Vallejo contra sis policies nacionals per tortures a principis dels anys 70.

Publicitat

Crítiques del SUP i l’extrema dreta 

Les llambordes han generat malestar en el Sindicat Unificat de Policia (SUP), que ha considerat que és “assetjament institucional” contra la policia espanyola. En la mateixa línia, el president del grup municipal de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro, ha exigit la retirada immediata d’aquest memorial “que insulta la Policia Nacional”. “L’alcalde Collboni no té escrúpols a l’hora de regalar al separatisme aquest memorial de la vergonya a dos dies de l’aniversari de l’1-O”, ha dit l’ultradretà.

Et pot interessar  L’Ajuntament de Barcelona omet la senyera en el cartell promocional de la diada de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut