Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

[Àudio] El CAC renya Terribas per aquesta editorial sobre els CDRs detinguts quan el temps li ha donat la raó

Escàndol: La periodista de Catalunya Ràdio advertia de les males arts de l’Estat l’endemà de les detencions i ho feia d’una manera totalment visionària, tal com s’ha demostrat amb la posada en llibertat dels independentistes

Gerard Sesé 27/12/2019

Escàndol majúscul al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), que ha renyat Mònica Terribas per una editorial a El Matí de Catalunya Ràdio, secció anomenada ‘La portada’, per haver dit veritats com un temple i que, a més, passats uns mesos la mateixa justícia espanyola li ha acabat donant la raó.

La periodista catalana de la ràdio pública avisava l’endemà a les detencions dels membres dels CDRs acusats de terrorisme que podria ser una tàctica bruta de l’Estat. Ho deia amb unes paraules més elegants que podeu escoltar al final d’aquesta notícia. El temps li ha acabat donant la raó, ja que la justícia espanyola està alliberant en comptes gotes els detinguts després de no poder provar res de res: ni armes, ni explosius, ni terrorisme ni cap pla d’acció.

Tot i això, el CAC considera que aquella editorial del 24 de setembre oferia “elements valoratius de caràcter personal”. Respon així a les “queixes” de què havien estat objecte l’emissió d’aquell dia i la del 16 de setembre, en la qual, contràriament, no aprecia “formulació d’opinió”. L’ens informa aquest divendres de l’acord -pres per unanimitat- on observa que aquella editorial de Mònica Terribas dedicada a les detencions de joves vinculats als CDR va contenir elements de valoració personal. Al respecte, “reitera” a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) “la importància de cenyir-se escrupolosament” a les previsions del Llibre d’estil i de “delimitar clarament” les interpretacions o valoracions professionals de les opinions personals.