Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Aturen l’enderrocament de l’estació de Sant Feliu de Llobregat perquè un activista es tanca dins l’edifici

Adif ha denunciat els fets i espera que l'enderrocament tiri endavant

|

- Publicitat -

L’enderroc de l’estació de tren de Sant Feliu de Llobregat ha quedat aturat perquè un home s’ha tancat dins l’edifici per exigir-ne la preservació. Les tasques de desmuntatge controlat de les instal·lacions van començar a principis de juny, en el marc del macroprojecte de soterrament de les vies del tren. Aquest dilluns a primera hora, però, els operaris van detectar que hi havia una persona que s’havia colat dins l’edifici, fet que ha obligat a aturar les obres “perquè hi ha el risc de danys personals majors”, segons informa l’Ajuntament en un comunicat. Fonts d’ADIF han apuntat a l’ACN que han presentat una denúncia al jutjat i esperen que aquest autoritzi el desallotjament per poder continuar amb l’enderroc de l’edifici.

Tant l’Ajuntament com ADIF ressalten que han treballat per preservar els elements de l’estació que tenen valor patrimonial, a través d’un procés de documentació i catalogació per a la seva possible reproducció al nou edifici. L’ens ferroviari també recorda que els veïns van votar en referèndum si eren partidaris d’enderrocar o conservar l’antiga estació, i el resultat va ser majoritari a favor de tirar l’edifici a terra.

Publicitat
Simulació virtual de la futura estació de trens de Sant Feliu de Llobregat. Imatge publicada el 22 de juny del 2021. (Horitzontal)
Data de publicació: dimarts 22 de juny del 2021, 17:47
Autor: Cedida a l’ACN per ADIF

Les obres per soterrar les vies del tren a Sant Feliu van començar fa just dos anys, després de més de quatre dècades de reivindicació veïnal degut a l’alt nombre d’atropellaments que hi ha hagut al pas a nivell. El pressupost inicial de les obres era de 66 milions d’euros i un calendari d’execució de quasi quatre anys. La nova estació té un pressupost de prop de 10 milions.

Et pot interessar  La Generalitat sanciona Renfe amb 900.000 euros per vulnerar els drets dels consumidors durant l’avaria de l'R2sud a Gavà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut