Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

Atac de ràbia de l’unionisme: reclamen un projecte que derroti l’independentisme a les urnes

Una cinquantena de personalitats han subscrit un manifest que busca posar fi al Govern sobiranista

Agències 15/11/2021
Manifestació unionista al passeig de Gràcia, el 27-10-19

Una cinquantena de personalitats vinculades al món contrari a l’independentisme català han subscrit un manifest demanant “una confluència política del món constitucionalista per presentar un únic projecte que sigui capaç de donar resposta als problemes reals de la societat catalana i derrotar a les urnes tant al nacionalisme com al populisme”.

El firmen veus com la diputada del PP al Congreso Cayetana Álvarez de Toledo; càrrecs i excàrrecs de Cs; escriptors com Valentí Puig, Ferran Toutain, Xavier Pericay. També el dramaturg Joan Ollé; el president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas i diversos empresaris. Alguns d’ells, pares fundadors de Cs el 2005.

El text, presentat públicament aquest dilluns en un acte a Barcelona, es titula ‘És possible vèncer-los a les urnes‘ i reclama que es recuperi “la lleialtat institucional i la neutralitat de les institucions és necessari per normalitzar la vida quotidiana dels catalans”. Tot plegat, és curiós com parlen de “neutralitat” persones obertament espanyolistes i de dretes. Així mateix, l’escrit ataca les “cessions” a l’independentisme com les taules bilaterals i “possibles amnisties” el que fan és “blanquejar” el sobiranisme, al qual acusen de voler que els qui no hi combreguen se sentin “estrangers”.

També sostenen que “parlar amb el Govern independentista de la Generalitat no és parlar amb Catalunya“. Catalunya “és molt més”, avisen, ja que creuen que els polítics sobiranistes “pretenen imposar els seus postulats” a tota la ciutadania.