Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Assemblea per una Escola Bilingüe fa evident la seva catalanofòbia i mou fitxa per forçar el 25% de castellà

L’AEB demanarà al TSJC que enviï instruccions “directes” a tots els centres davant la “desobediència” d’Educació

Agències 22/03/2022
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, amb l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, a la sortida de l'escola Turó del Drac,

L’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) reclamarà a la justícia que s’apliqui la sentència que estableix el 25% del castellà en l’ensenyament, segons han confirmat fonts de l’organització. El termini perquè Educació apliqui la sentència acaba aquest divendres, però el conseller d’Educació, Josep GonzàlezCambray, ja ha afirmat que no aplicaran percentatges.

Davant d’això, l’AEB demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que enviï instruccions “directes” a tots els centres davant la “desobediència” del Departament. Ho farà previsiblement dilluns a través de dues demandes, una en nom de l’entitat i una altra de famílies. Caldrà, però que el TSJC els reconegui com a part del procés.

Així mateix, l’entitat unionista ha considerat que l’informe del Síndic de Greuges sobre l’ús de la llengua entre escolars és “propaganda” a favor de la immersió. En un comunicat, ha criticat la “instrumentalització” de la sindicatura i ha demanat que Rafael Ribó deixi el càrrec.