Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Assemblea per una Escola Bilingüe fa evident la seva catalanofòbia i mou fitxa per forçar el 25% de castellà

|

- Publicitat -

L’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) reclamarà a la justícia que s’apliqui la sentència que estableix el 25% del castellà en l’ensenyament, segons han confirmat fonts de l’organització. El termini perquè Educació apliqui la sentència acaba aquest divendres, però el conseller d’Educació, Josep GonzàlezCambray, ja ha afirmat que no aplicaran percentatges.

Davant d’això, l’AEB demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que enviï instruccions “directes” a tots els centres davant la “desobediència” del Departament. Ho farà previsiblement dilluns a través de dues demandes, una en nom de l’entitat i una altra de famílies. Caldrà, però que el TSJC els reconegui com a part del procés.

Publicitat

Així mateix, l’entitat unionista ha considerat que l’informe del Síndic de Greuges sobre l’ús de la llengua entre escolars és “propaganda” a favor de la immersió. En un comunicat, ha criticat la “instrumentalització” de la sindicatura i ha demanat que Rafael Ribó deixi el càrrec.

Et pot interessar  Jesús María Barrientos, president del TSJC, té la barra de dir que la llei d’amnistia no és un element de “pacificació” sinó de “discòrdia”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut