Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Aragonès trasllada a sindicats i patronal el reclam per una renda bàsica finançada pel BCE davant el coronavirus

El vicepresident del Govern diu que si el 2008 es va injectar diners als bancs, ara s’ha de fer amb les persones

Agències 26/03/2020
Pla curt del vicepresident del Govenr, Pere Aragonès i de la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, en una roda de premsa el 12 de març del 2020 (Horitzontal)

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha traslladat aquest dijous a sindicats i patronals el reclam per una renda bàsica finançada pel Banc Central Europeu (BCE) per fer front a l’impacte econòmic davant la crisi del coronavirus. En un tuit, Aragonès ha explicat que “no garantir ingressos vitals a tothom no és una alternativa” i que “si el 2008 es va fer pels bancs, ara toca fer-ho per les persones”. El vicepresident ha dit que davant el tancament de l’activitat econòmica cal “garantir la circulació i manteniment fins que es torni a activar l’interruptor”. Admet que aquesta és una mesura “extraordinària i revolucionària” però que alhora és “efectiva”.

A la reunió hi ha participat els consellers de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani; d’Empresa, Àngels Chacón; d’Agricultura, Teresa Jordà; i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. De l’altra banda, hi ha participat Josep Sànchez Llibre, de Foment del Treball; Josep Gonzàlez, de PIMEC; Javier Pacheco, de CCOO; Camil Ros, d’UGT, i Joan Caball, d’Unió de Pagesos.