Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Aragonès situa les propostes sobre el FLA dins “l’especulació” i diu que no negociarà un finançament amb altres CCAA

El president recorda a Montero que fa cinc anys que és ministra d'Hisenda i deu que el sistema està caducat

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha emmarcat dins de “l’especulació” la possibilitat que el govern espanyol condoni el deute contret per Catalunya per l’obtenció de recursos del fons de liquiditat autonòmica (FLA).

En roda de premsa aquest dimarts, ha advertit que “aquest mes d’agost les negociacions avançaran molt lentament i sortiran moltes propostes” però ha insistit que cal que l’interessat en ser investit president espanyol, Pedro Sánchez, mogui fitxa. Aragonès ha comparegut davant de la premsa després de l’última reunió del Consell Executiu abans de les vacances d’estiu.

Publicitat

Anunci de Montero a correcuita 

La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha plantejat recentment la possibilitat de reformar el model de finançament autonòmic, però Aragonès li ha recordat que el sistema “fa deu anys que està caducat i en fa cinc que ella és ministra”.

El cap de l’executiu també ha advertit que la Generalitat no negociarà “un finançament que impliqui altres comunitats autònomes” ni defensarà “els interessos d’altres territoris”, sinó que aposta per un tracte bilateral. “No anirem a negociar de la mà d’Ayuso i de Page”, ha dit, en referència als presidents de la Comunitat de Madrid i de Castella-la Manxa.

Et pot interessar  Aragonès crida a concentrar el vot progressista en ERC: "Som l'únic partit d'esquerres amb opció de presidir el Govern"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut